Titols i resum a tot arreu
Dijous 18 de juny a les 19h: Física del confinament

A càrrec de Pere Closas. Soci d'Aster.
Resolució de problemes relacionats amb el moviment circular. Les Matemàtiques del Coronavirus
Resum d'un article sobre el tema de la revista Investigación y Ciencia del mes de maig.
Sovint aquests dies, a part del personal mèdic, hem escoltat persones que comentaven la pandèmia des del punt de vista matemàtic.
Segons l'article la base d'aquests estudis s'ha de buscar als anys 20 del segle passat, quan es va fer l'estudi de la pandèmia de grip que va patir la humanitat l'any 2018.
Un primer anàlis simple ja permet fer algune estimacions, comprendre la importància del confinament, quin paper pot jugar la vacunació, etc.
Per muntar models matemàtics simples, però raonables, usarem algunes de les idees que es van presentar per part del Juanjo Pueyo en unes presentación que es van fer també aquests dies de confinament sobre el Joc de la Vida i Autòmates cel·Lulars.
Finalment comprovarem que algunes de les idees útils per l'estudi d'una pandèmia serveixen per explicar també alguns processos d'astrofísica.
Que ningú no s'espanti pel vocabulari.  Totes les idees es poden comprendre perfectament amb un nivell bàsic de matemàtiques.
Connexió al canal #activitats del Slack

Natalia R. Zelmanovitch y Manuel González, astrofísic al IAA – Com hem après a observar l'univers més enllà del que ens ensenyen els nostres ulls, des del visible fins a les ones gravitacionals. I tot el que no veiem: matèria i energia fosques.
Data: 18/06/2020
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: Slack On line
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)

Activitats previstes
12/07/2020 - KAHOOT