Titols i resum a tot arreu
Divendres 26 de juny a les 23h: Astronomia Golfa

A càrrec de Pere Closas. Soci d'Aster.
Els grecs, poble observador, a l'igual que molts altres pobles, van sentir necessitat de nomenar d'alguna manera aquelles estrelles que il·luminaven les nits sense núvols i aquelles figures que entre elles esbossaven.
Possiblement van rebre de cultures anteriors bona part d'aquests sabers.
Però, quant als noms, van donar preferència, en la majoria dels casos, a figures divines, semidivines o simples mortals de la seva cultura o mitologia, riquíssima, com cal a un poble imaginatiu.
I així ens trobem que el mot Júpiter designa un planeta estudiat per l'astronomia, però també designa el déu de l'Olimp, enlairat sobre els altres déus, temorós sempre que algú li prengui el poder i posseït d'un furor per deesses, nimfes, oceanides o simples dones mortals que desperta totes les ires i gelosies de la sofrida Juno i que acabarà poblant l'Olimp i el cel estrellat de nous déus o semideus que se'n reconeixen descendents.
Podem dir que la nostra afició està més centrada en el Júpiter planeta.
Però en una nit golfa també està permès parlar del Júpiter esveradot, inventor de mil i una argúcies per satisfer les seves divines (i tan semblants a les humanes) passions.
Explicarem la història d'Hèrcules, fill de Júpiter i de l'hermosa Alcmena, reina de Tebes, que va restar sola a casa perquè el marit, Amfitrió, va anar a la guerra , i ...
I el guió de la historieta, al menys en el que toca l'infantament, el prendrem del clàssic llatí Plaute.  
S'anuncia doncs la lectura dramatitzada parcial del primer acte de la tragicomèdia Amfitrió, en versió catalana de Marçal Olivar, i les aparicions estel·lars de l'Esther González i l'Albert París.
I deixant clar que aquí la paraula estel·lar té el sentit que no és l'habitual del nostre argot, el sentit de dives i divos de diferents arts de l'escena.
Resumint: una autèntica première. No us la perdeu.
Connexió al canal #activitats del Slack
Data: 26/06/2020
Hora: 23 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: Slack On line
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)

Activitats previstes
12/07/2020 - KAHOOT