Titols i resum a tot arreu
Dimarts 16 de juny  a les 19h:  Taller Espectroscopia
Activitat a càrrec de Juan Jose Pueyo. soci d'aster.
S'informarà sobre els videotallers realitzats per Shelyak durant els dies 29, 30 i 31 de maig 2020. L'assistència mitjana va estar sempre al voltant de les 50 persones i es va utilitzar Zoom (la transmissió va ser, en tot moment, perfecta).
El primer tema va ser 'Demetra espectral calibration' per François Cochard i Nicolas Durand. Es va parlar en general del funcionament del programa però es va insistir en la part de calibratge (com el programa troba la relació píxels - nanòmetres).
El segon tema va ser 'UVEX III' per diversos autors encara que moderat per François Cochard. UVEX III consisteix en el projecte de desenvolupament d'un nou espectròmetre, de resolució mitjana, per a aficionats. Els molts autors es deuen al fet que en el projecte hi ha especialistes en la part òptica, en la mecànica, en el disseny 3D, etc.
El tercer tema va ser 'Tout savoir sur l'Alpy 600', moderat per Olivier Garde, que va explicar en què consisteix el espectrògraf, i amb diversos participants que van mostrar exemples concrets d'aplicació.
Dins el primer tema afegiré una part meva a la que explicaré una mica com funciona el programari Demetra veient exemples concrets.
Després dels tres temes explicaré com està l'espectrògraf Echèlle que vaig construint i provant en un petit banc òptic.

 
Data: 16/06/2020
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: On line
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Més sobre...: espectroescòpia

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva