Titular notícies

CONFERÈNCIA "LES DONES ASTRÒNOMES, UN PILAR FONAMENTAL EN L'ESTUDI DE L'UNIVERS"
Dimarts 2 de Maig a les 19h-  conferència "Les dones astrònomes, un pilar fonamental en l'estudi de l'univers"
Ponent : Sra. Francesca Figueras Siñol. Professora Titular de la Universitat de Barcelona
"Us heu preguntat mai quina ha estat l’extraordinària feina realitzada per les dones en el mon de l’astronomia? Tots sabem d’algunes grans pioneres i d’algunes astrònomes contemporànies, però: hem reconegut com es mereixen les importants aportacions a la recerca fetes per les nostres predecessores? Parlarem d’algunes d’elles, de les seves grans aportacions, i també d’allò que no se’ls ha reconegut. Totes elles mereixen un lloc a la història. Aprofitarem, com no, per retre homenatge a Assumpció Català i Poch, barcelonina i primera astrònoma professora numerària a la Universitat Espanyola. Serem crítics amb el present: avancem sí, però a quin ritme? Per a quan la plena igualtat d’oportunitats? Junts avaluarem les estadístiques recents, fetes per la Societat Espanyola d’Astronomia i també les mesures que entre tots,  professionals i amateurs,  volem emprendre per aconseguir la plena igualtat".
En aquesta xerrada descobrirem les respostes a aquestes i altres preguntes.
Us hi esperem

Últimes Notícies