Titols i resum a tot arreu
Dimarts 10 de maig a les 19h: Conferència (Online) SASDABA: Espectroscòpia per a tots

Ponent: Tòfol Tobal. Geògraf professional i astrònom amateur des de fa 50 anys, especialitzat en desenvolupar programes Pro-Am i coordinació d'equips d'observació. Membre fundador de l'entitat Observatori Astronòmic del Garraf (OAG), al 1985 va impulsar la creació dels observatoris de El Pinar (Canyelles, 1992) i de l'Observatori del parc del Garraf (Olivella, 1999). Ha estat membre de l'AAS, ALPO i SAF. Forma part del grup coordinador del projecte SASDABA conjuntament amb l'equip del Spanish Virtual Observatory (SVO).
"L'espectroscòpia és un camp cada vegada més a l'abast dels aficionats a l'astronomia. El cost de l'equip necessari per treballar-hi ha baixat els darrers anys. La contribució dels amateurs és cada cop més necessària per als professionals i també permet crear eines de gran qualitat per realitzar tasques d'aprenentatge.
El projecte Pro-Am SASDABA recull milers d'imatges espectroscòpiques obtingudes per diversos equips coordinats dels hemisferis nord y sud. El seu objectiu principal és aprofundir en les tècniques de la classificació espectral i els anàlisis bàsics dels espectres dins el col·lectiu amateur i acadèmic.
Qualsevol aficionat, equipat amb una xarxa de difracció o un espectrògraf pot contribuir a aquesta base de dades. Aquest taller us explicarà com fer-ho."


 
Data: 10/05/2022
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: On line
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Més sobre...: projecte SASDABA

Activitats previstes