Titular notícies
Dimarts 8 Novembre 2022
Diumenge 13 de novembre de les 12h a les 14h: Observació solar pública (Setmana de la ciència)


Lloc: Plaça del Mar de Barcelona 

Amb motiu de la Setmana de la Ciència.
Observarem el Sol amb telescopis proveïts de diferents filtres per poder captar els fenomens que tenen lloc a la seva superfície, així com el moviment aparent del Sol, conseqüència del moviment de rotació de la Terra (tot acompanyat de les explicacions pertinents respecte del que s'està observant).

Transport: V15

més informació aquí

 

Dilluns 28 Març 2022

INSCRIU-TE AQUI
ACCEDEIX AL TEMARI

Del 4 de maig al 1 de juny,
ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona, organitza a la seva seu social del carrer Viladomat 291, 6è, 1a, el 58è Curs d’Iniciació a l’Astronomia. Aquesta edició del curs posa l’accent en donar, d´una manera planera i amena, una visió amplia, completa i actual de l´Astronomia en tots els seus àmbits, tant en el vessant teòric com en el pràctic.

El curs va dirigit a qualsevol persona interessada per l’Astronomia, sigui quin sigui el seu nivell previ de coneixements sobre la matèria.


L’horari de les classes teòriques serà de 19 a 20h30 aproximadament, sempre adaptades a la normativa sanitària vigent en aquestes dates.

El nombre de places és limitat.



Per veure el temari, preus i més informació:  premeu aquí

La reserva de places es pot fer fins al 28 d'abril enviant un missatge a despatx@aster.cat o també en el web: http://www.aster.cat/forms/CIni58






 

Diumenge 7 Novembre 2021



Acaba de sortir el nou calendari d'Aster 2022 que esperem sigui un èxit com els de les edicions anteriors. És una satisfacció oferir-lo novament a tots els socis, amics i coneguts. Totes les imatges han estat fetes per socis de l'Agrupació interessats en la fotografia del cel. Com sempre trobareu les efemèrides habituals, però també algunes novetats. 

Es pot passar a comprar i recollir els dimarts i dijous de 7 a 9 de la tarda per la nostra seu.
Durant el més de desembre la Seu només estarà oberta els dijous 2,9 i 16 i els dimarts 21 i 28 en horari habitual de 19h a 21h.
 
La Junta Directiva.







 

Dilluns 19 Juliol 2021
Concurs de Relats d’Astronomia - Memorial Ramon Rubio

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar  l’activitat  literària relacionada amb la nostra afició tant entre els socis d’ASTER com amb aquells que ho poden ser en un futur.
Un altre aspecte important és la socialització en un moment en què no podem relacionar-nos fàcilment de forma presencial.  Es tracta d’una experiència que esperem que sigui enriquidora i que si té els resultats esperats la podrem repetir cada any.
Els temes dels relats podran ser de temàtica oberta, tant de caire científic, com de ficció, lúdics, fantàstics, etc. El Jurat valorarà entre d’altres l’originalitat, l’escriptura formal i la temàtica dels relats que s’hi presentin.
A continuació es detallen les Bases de participació en català i castellà. Hi trobareu els terminis de presentació dels treballs, el premi/s que es donarà/n durant el Sopar de Nadal a més de la seva publicació en el Butlletí del quart trimestre de 2021.
Esperem que aquesta nova proposta tingui una participació àmplia entre tots vosaltres.
Gràcies per la vostra col·laboració en aquesta nova activitat. Ens ajudarà segurament a desvetllar capacitats i gaudis desconeguts. Animeu-vos!


Enllaç a les bases de participació en català
Enlace a las bases de participación en castellano

ASTER- Agrupació Astronòmica de Barcelona

 
 

Dimecres 28 Abril 2021

INSCRIU-TE AQUI
ACCEDEIX AL TEMARI

Del 12 de maig al 11 de juny,
ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona, organitza ON-LINE, el 57è Curs d’Iniciació a l’Astronomia. Aquesta edició del curs posa l’accent en donar, d´una manera planera i amena, una visió amplia, completa i actual de l´Astronomia en tots els seus àmbits, tant en el vessant teòric com en el pràctic.

El Curs va dirigit a qualsevol persona interessada per l’Astronomia, sigui quin sigui el seu nivell previ de coneixements sobre la matèria.

L’horari de les classes teòriques on-line, seran de 19 a 20h aproximadament.

El nombre de places, no està limitat en principi, llevat de causes externes ocasionals que així ho aconsellessin.



Per veure el temari, preus i més informació:  premeu aquí

La reserva de places es pot fer fins al 11 de maig enviant un missatge a despatx@aster.cat o també en el web: http://www.aster.cat/forms/CIni57






 

Feed RSS de notícies