Titular notícies

Diàleg Obert: La inteligència artificial i l'exploració de l'espai: de la Lluna a Mart
Els límits de l’IA en els viatges espacials: l’IEEC posa sobre la taula qüestions a considerar dins de la Setmana de la Ciència 2019
 L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) s’uneix a la celebració de la 24ª edició de la Setmana de la Ciència, que tindrà lloc del 8 al 17 de novembre de 2019, amb un diàleg sobre intel·ligència artificial (IA). 

El proper 13 de novembre de 2019, el Dr. Ramón López de Mántaras (IIIA-CSIC), expert en IA, i el Dr. Jordi Isern (ICE-CSIC/IEEC), expert en temes de l'espai, parlaran sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en el marc dels vols interplanetaris tripulats, així com sobre els límits ètics i les implicacions per a l’ésser humà. Un diàleg a la frontera entre la ciència i la filosofia, que té lloc en un moment tan simbòlic: 50 anys després dels primers passos a la Lluna, la humanitat s'està preparant per a un futur viatge a Mart.

El diàleg, titulat «La intel·ligència artificial i l'exploració de l'espai: de la Lluna a Mart», tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el 13 de novembre de 2019, entre les 19:00 i les 21:00 h, a l’aula 1/9738. Moderat per la periodista Núria Jar, el diàleg estarà adreçat tant al públic especialitzat com al públic en general. L'acte està organitzat per l'IEEC en col·laboració amb l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), que enguany celebra el seu 25é aniversari. L’entrada és lliure.

Organitzada per la Fundació per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i la Generalitat de Catalunya, la 24ª edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya acollirà un seguit d'activitats dedicades a la divulgació científica: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics.El programa complet del festival està disponible aquí: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/activitats.asp
 

Més, sobre...: Setmana de la Ciència
Últimes Notícies