Titular notícies

OBSERVACIÓ PÚBLICA DEL SOL EN L'ENTORN DE L'OBSERVATORI FABRADiumenge 17 d'Abril - Observació pública del Sol en l'entorn de l'Observatori Fabra
Amb motiu de la proximitat de l’equinocci de Primavera, l’Observatori Fabra i Aster, Agrupació Astronòmica de Barcelona, han organitzat una observació del Sol en l’entorn de l’Observatori Fabra. La visita ha estat oberta al públic en general, prèvia inscripció. Per facilitar la visita s'han fet dos grups de 40 persones.
Aster ha desplegat diversos telescopis, proveïts de diferents filtres per a l’observació del Sol. A l'entrada els visitants trobaven un telescopi amb CCD per veure les imatges a la pantalla de l’ordinador i dos telescopis per projecció, on es veien les taques solars i s’apreciava el moviment. Al terrat de la cúpula estaven instal·lats dos telescopis amb filtre Baader i dos amb H-Alfa. S’han pogut observar, quan els núvols ho han permès, la gran taca solar 2529 i una més petiteta. I també unes petites protuberàncies.
L’activitat s'ha completat amb una visita guiada a les instal·lacions de l’Observatori Fabra. Els científics que treballen a l’observatori van mostrar  als visitants els diferents aparells meteorològics, sismològics i astronòmics, explicant-ne detalladament el seu funcionament.  També van mostrar els dos telescopis instal·lats a l’observatori, el de la cúpula principal i el meridià. El públic assistent ha gaudit molt de l’experiència que esperem repetir en altres ocasions.

Veure les fotos de l'esdeveniment 

Més, sobre...: observació pública sol , fabra
Últimes Notícies