Titular notícies

CONFERÈNCIA COSMOCAIXA: "LUCA PARMITANO, EL SOMNI DE VIURE A L´ESPAI"
Dimecres 10 de Maig - CONFERÈNCIA COSMOCAIXA: "LUCA PARMITANO, EL SOMNI DE VIURE A L´ESPAI"
Conferència amb la col·laboració de l'Agència Espacial Europea (ESA) i de l'Institut Italià de Cultura (IIC)
A càrrec de: Luca Parmitano, pertany al cos d'astronautes europeus de l'ESA (Agència Espacial Europea)
Lloc: CosmoCaixa Barcelona Adreça: Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona
Hora: 19.00 hores
Podeu adquirir les entrades de la conferència en aquest link: http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/luca-parmitano-el-sueno-de-vivir-en-el-espacio

"El 2013 aquest italià, membre del cos d'astronautes europeus, va viatjar durant 167 dies a l'Estació Espacial Internacional (EEI) juntament amb el comandant rus Fiódor Iurtxikhin i l'astronauta nord-americana Karen Nyberg en l'àmbit de la missió Volare. Va fer més de vint experiments científics i dues activitats extravehiculars (EVA, per les sigles angleses), els anomenats "passejos espacials". Un "somni fet realitat", segons explica Parmitano mateix. En aquesta conferència, Luca Parmitano t'explicarà la seva extraordinària experiència a bord de l'EEI, els reptes presents i futurs del vol espacial tripulat, els secrets de la missió Volare, la ciència i la tecnologia de l'exploració de l'espai, des del moment del llançament fins a l'entrada a l'atmosfera gairebé sis mesos després. "El cos triga dues setmanes per adaptar-se a una condició de microgravetat, i cal entrenar almenys dues hores al dia", explica l'astronauta, que també és un aficionat de l'esport extrem a la Terra. Durant un dels passejos espacials, Luca va patir un dels accidents més greus que poden ocórrer a l'espai. El casc se li va emplenar inexplicablement de més d'un litre d'aigua, fins a perjudicar-li la visibilitat, la respiració i la possibilitat de comunicar-se amb la tripulació a l'interior de l'Estació Espacial. "Durant l'EVA era molt conscient que només un cable de seguretat em separava del buit sense fi de l'espai profund." Luca podria tornar a volar el 2019. La decisió es prendrà abans de l'estiu".

Més, sobre...: conferencia , cosmocaixa , Luca Parmitano
Últimes Notícies