Titular notícies

CONFERÈNCIA: "EL FOTÒGRAF EN LA NIT"Dimarts 6 de març - Conferència "EL FOTÒGRAF EN LA NIT: Descobrint la llum en la foscor + Presentació del llibre SIDERAL"


Marta Bretó fotògrafa de natura especialitzada en paisatge nocturn i guia de muntanya, gran coneixedora de la nit i els seus secrets, serà l’encarregada d’acompanyar-nos en aquest passeig a través de les meravelles que se’ns revelen en el cel qual el Sol es pon i de descobrir-nos què s’amaga darrera la fotografia nocturna.
Com ella mateixa ens relata: “L’home, el fotògraf, el curiós i l’artista sempre han tingut interès per la bellesa, i per la plasmació de la mateixa. No es estrany llavors, que un fotògraf de natura trobi en la nit una nova manera de representar el paisatge. Un paisatge, que no només mostra allò proper i efímer, sinó que alhora ho situa dins d’un segon paisatge més llunyà i “etern”, l’Univers.”
Després de parlar-nos dels secrets de la nit, la Marta ens presentarà SIDERAL, el seu darrer projecte en aquest camp. “Sideral” és un projecte que convida a reflexionar sobre la bellesa del paisatge dins la nit. Des de les estrelles i constel·lacions fins a la magnífica Via Làctia. Des dels moviments del nostre satèl·lit fins a fenòmens com eclipsis, cometes i aurores boreals. Sideral és un viatge a través del temps i la nit, amb la companyia de les estrelles. Una invitació a reflexionar sobre la natura, la mitologia, l’art i la ciència a través de la fotografia de paisatge nocturn.
“Aquest llibre és fruit de gairebé una dècada fotografiant el cel, la qual cosa suposa un terç de la meva edat actual. No és difícil adonar-se que aquest llibre no és únicament un objectiu plantejat com a autora, sinó que a més és una part de mi. Un projecte que ha nascut amb els meus desitjos i curiositats cap a la nit i amb el qual he crescut no només com a fotògrafa sinó com a persona. Avui ho comparteixo amb tots vosaltres i espero que ho gaudiu tant com jo ho he fet amb les estrelles i els paisatges que s’hi mostren.”

Últimes Notícies