Titular notícies

CONFERÈNCIA: "QUÈ EN SABEM DELS FORATS NEGRES?"Dimecres 26 de setembre - Conferència "Què en sabem dels forats negres?"
Ponent:  Ignasi Ribas. Físic i astrònom. Director de l’Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)  i investigador de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE, CSIC)
"Els forats negres són estrelles col·lapsades amb una velocitat d'escapament que supera la de la llum. Per tant, en principi no emeten radiació i són invisibles. Tot i això, es poden detectar gràcies a la influència gravitatòria que exerceixen sobre la matèria que hi ha al seu entorn. En aquesta xerrada es descriuran les tècniques utilitzades per descobrir forats negres i s’explicaran les característiques d’aquests objectes tan fascinants. També es parlarà del paper que han jugat en la primera detecció de les ones gravitacionals predites per la teoria de la Relativitat General. "
Us hi esperem. 

Més, sobre...: forats negres
Últimes Notícies