Titular notícies

CONFERÈNCIA: Estudiant l'Univers en raigs gamma de molt alta energiaDimarts 25 de maig a les 19h: Conferència "Estudiant l'Univers en raigs gamma de molt alta energia"
 
Ponent: Marc Ribó. Catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la UB i membre de l’ICCUB i l'IEEC. Director de l’Observatori del Montsec (OAdM).  Membre de les col·laboracions MAG i CTA. Ha publicat més de 350 articles, algun d’ells en les revistes Nature i Science.
 
"Els nostres ulls perceben llum en un petit rang de l'espectre electromagnètic, però en l'Univers hi ha multitud de fenòmens que només podem entendre bé si considerem dades en diferents longituds d'ona. El 1989 es va obrir la finestra dels raigs gamma de molt alta energia, que ens permet estudiar fenòmens extrems de l'Univers. Es farà un breu repàs dels fenòmens físics que poden donar lloc a emissió de raigs gamma de molt alta energia i de com els detectem. També dels principals objectes coneguts tant a la Galàxia com en l'Univers proper i d'alguns estudis que podem fer de física fonamental. S’explicarà l'estat actual del Cherenkov Telescope Array (CTA), que és l'observatori terrestre de raigs gamma de molt alta energia de nova generació que s’està construint i que promet un futur brillant en aquest camp de l'astrofísica.".

Més, sobre...: raigs gamma , Marc Ribó
Últimes Notícies