Titular notícies

CONFERÈNCIA: ONES GRAVITACIONALSDimarts 14 de setembre a les 19h: Conferència "Ones Gravitacionals: Un nou missatger per l'Astronomia"

Ponent: Dr. Carlos F. Sopuerta. Científic Titular Institut de Ciències de l'Espai, CSIC i IEEC.
"Les Ones Gravitatòries són una predicció de la Teoria de la Relativitat General que Albert Einstein va proposar el 1915. Cent anys més tard, el setembre de 2015, l'Observatori d'Ones Gravitatòries d'Interferometria Làser (LIGO) als EUA va detectar per primera vegada les ones gravitatòries provinents de la col·lisió de dos forats negres (Premi Nobel de Física 2017). Des de llavors s'han detectat més de 50 col·lisions de forats negres i d'estels de neutrons que han donat lloc a descobriments revolucionaris. En aquesta xerrada es descriuran els fonaments d'aquest nou tipus d'astronomia, les perspectives futures i el seu impacte a Astrofísica, Cosmologia i Física Fonamental."

 

Últimes Notícies