Titols i resum a tot arreu

Dijous 13 de juny - Astrocine

A càrrec de Josep Maria Corellano, soci d'Aster
Projecció de la conferència: "La fascinant Via Làctia"
Va ser pronunciada al març de 2018 per Amina Helmi de la Universitat de Groningen (Països Baixos) en la VI edició del cicle La ciència el cosmos, la ciència en el cosmos de la Fundació BBVA
Sinopsi: "El tema central d'aquesta conferència serà l'ús de les estrelles per reconstruir la història i les característiques de la nostra galàxia i els seus veïns més propers. S'ha de descriure el que hem après fins ara i es debatrà la investigació en aquesta Edat d'Or de l'astronomia. Actualment, la missió espacial Gaia de l'Agència Espacial Europea (ESA) està mesurant amb precisió la distribució espacial, la velocitat i les propietats de mil milions d'estrelles en la Via Làctia.
Aquest nou conjunt de dades sense precedent ens permetrà abordar les preguntes fonamentals sobre la història i la dinàmica de la nostra galàxia. Amb la revolucionària nova comprensió d'una galàxia típica com la nostra, que la missió Gaia ha començat a oferir, obtindrem visions úniques del procés de formació de les galàxies així com de la naturalesa i funció de la matèria fosca, dues de les més urgents preguntes sense resposta de l'astrofísica moderna".
En acabar es reaitzarà l'habitual debat.
19.00 hores

Data: 13/06/2019
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: Seu d'Aster
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Més sobre...: cine i astronomia

Activitats previstes