Titols i resum a tot arreu
Dijous 3 de Novembre a les 19h: Conferència (Presencial i seguiment Online) EXOPLANETES A L'UNIVERS LOCAL: A LA RECERCA DE HOT JUPITERS

Ponent: Clàudia Soriano, Investigador postdoctoral a l'Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC)
Des de fa més de 4000 anys l'ésser humà ha anat descobrint i generant nous coneixements sobre l'Univers. No obstant, no va ser fins el 1995 quan es va descobrir que els planetes del Sistema Solar no són els únics que hi ha a l'Univers, per primer cop es va confirmar l'existència d'un exoplaneta. A llarg dels darrers 30 anys el coneixement sobre els exoplanetes ha anat augmentant, així com el número d'exoplanetes confirmats: més de 5000 a dia d'avui. Per altra banda, com passa amb la resta de cossos de l'Unviers, no tots els exoplanetes són iguals. Hi ha diversitat en mida, massa, composició, distància a la seva estrella, entre d'altres propietats que els caracteritzen. Aquesta gran diversitat va portar als astrònoms a classificar-los en terres, super-terres, neptunians i gegants gaseosos. 
En aquesta xerrada farem un viatge a través de l'Univers fins a arribar als exoplanetes. Concretament ens centrarem en els Júpiters calents, un subgrup dels gegants gaseosos amb la particularitat que orbiten molt a prop de la seva estrella. Mostrarem les principals característiques que tenen, les diferències amb la resta d'exoplanetes, les tècniques per descobrir-los així com la seva composició. Preparats?

 
Data: 03/11/2022
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: Seu d'Aster i online
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Més sobre...: exoplanetes , hot jupiters

Activitats previstes