Titols i resum a tot arreu
Dimarts 9 de juliol a les 19h: Conferència: "Estudi dels cossos menors del sistema solar mitjançant la tècnica d'ocultació (Presencial i seguiment online)

Ponent: Antoni Selva. Llicenciat en Biologia. Actual vicesecretari de la Junta de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell. Pertanyo al seu grup d'ocultacions des de fa més de 15 anys. Porto fetes unes 1500 observacions de ocultacions asteroidals amb un resultat de 186 deteccions positives.
"Repàs de la utilitat de les ocultacions d'estrelles per cossos menors del sistema solar, obtenció de dades, instrumental necessari, tractament de les dades i col·laboració Proam."

 
Data: 09/07/2024
Hora: 19 : 00
Localització: Presencial i seguiment online
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Dimarts 23 de juliol a les 19h: Conferència: "Nüwa: Com expandir-nos pel Sistema Solar sense deixar-hi la pell" (Presencial i seguiment online)

Ponent: Miquel Sureda és llicenciat en Ciències Físiques i Doctor en Enginyeria Aeronàutica. Treballa a la UPC al campus de Terrassa donant classes i fent recerca en el camp de l'exploració espacial, concretament en l'optimització de les arquitectures de missions i en el disseny d'assentaments planetaris sostenibles. També dedica part del seu temps a fer divulgació científica, a través de les XXSS i de mitjans com La Vanguardia, National Geographic, RAC1, Catalunya Ràdio o TV3.
"La ciència i la ficció fa temps que imaginen futurs en els que la humanitat habita la Lluna, Mart i d'altres mons del Sistema Solar. En el present, molts treballem per desenvolupar les tecnologies necessàries per aconseguir-ho, però els aspectes socioeconòmics estan encara molt poc estudiats. En aquesta xerrada, abordarem els aspectes socials, econòmics i culturals que poden donar context a les primeres missions tripulades a Mart, fins arribar a la primera gran ciutat marciana, anomenada Nüwa."
ona.my.webex.com/asteragrupacioastronomicadebarcelona.my/j.php?MTID=m0d18987f945806d99cc15445f07d7676Data: 23/07/2024
Hora: 18 : 00
Localització: Seu d'Aster
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)