Titols i resum a tot arreu
Dimarts 30 d'abril a les 19h: Conferència: "Com interactuen les ones gravitacionals amb els objectes astrofísics?" (Presencial i seguiment online)

Ponent: Helena Ubach Raya. Grau de Física a la Universitat de Barcelona, el Màster d'Astrofísica, Física de Partícules i Cosmologia a la UB, i ara està escrivint la Tesi doctoral en Física (sobre l'efecte de lent gravitatòria en ones gravitacionals), també a la UB. També imparteix classes de grau a la universitat. Forma part del grup Virgo a l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB i de la col•laboració LIGO-Virgo-KAGRA. Ha fet algunes altres activitats de divulgació, com ara un curs d'ones gravitacionals a la Casa Golferichs, algunes classes a la "Universitat de l'experiència" de la UB, xerrades al centre cívic de Sant Just Desvern i l'Associació d'Alella, tallers per a nens/joves...
"Des de l'any 2015, diverses senyals procedents d’ones gravitacionals, les oscil•lacions de l’espai-temps, han estat detectades a la Terra. Què passaria si aquestes ones gravitacionals troben un objecte astrofísic massiu enmig del seu camí? Aquest efecte, anomenat deflexió gravitatòria o efecte de lent gravitatòria, ja s’ha observat amb llum i crea una distorsió deguda a la gravetat de l’objecte astrofísic. Tot i que s’espera que les ones gravitacionals també pateixin una distorsió similar a la de la llum, encara no se n’ha detectat cap cas. En aquesta xerrada parlaré de l’efecte de lent gravitatòria, com veuríem la distorsió en les ones gravitacionals, i què esperem detectar en el futur proper."

 
Data: 30/04/2024
Hora: 19 : 00
Localització: Presencial i seguiment online
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Més sobre...: ones gravitacionals

Activitats previstes