Titular notícies
Diumenge 6 Juny 2021
Des de l'observatori de Pujalt
10 de juny de 2021, a partir de les 11h


Eclipsi Solar parcial 10 de juny de 2021. Retransmissió en directe des de l'observatori de Pujalt.
més informació i link aquí

Dissabte 29 Maig 2021

Dijous 17 de juny a les 19h: Conferència "Els cúmuls estel·lars vistos amb Gaia"

Ponent: Carme Jordi. Professora de Física Quàntica i Astrofísica, UB. Institut de Ciències del Cosmos, UB. Institut d'Estudis Espacials de Catalunya.
"La missió Gaia de l'Agència Espacial Europea està canviant la percepció de la nostra Galàxia, i també dels seus components, les estrelles, tant individuals com en cúmuls estel·lars. Aquesta xerrada tractarà precisament d'aquests cúmuls. Quina nova informació tenim a partir de les dades de Gaia? Quants cúmuls nous hem descobert? Quina informació en podem extreure? Com les seves estrelles es dispersen en el disc de la Galàxia?"


Dimarts 25 Maig 2021

13 de juny de 2021 - FESTA DE LA CIÈNCIA 2021 

Com cada any Aster participarà a la Festa de la Ciència aquest any al parc de la Barceloneta en el marc de la Bienal Ciutat i Ciència. 

Totes les activitats son presencials (amb inscripció prèvia a la web de l'organització)

Aster farà 3 activitats:

Coneix els telescopis:  Hora: bloc de 10min de 12:50 a 14:50 al parc de la Barceloneta. informació aquí
El Sol avui i Com és el Sistema Solar: de 17:30 a 18:05 al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). informació aquí


Us hi esperem.

Dimarts 27 Abril 2021
Dimarts 25 de maig a les 19h: Conferència "Estudiant l'Univers en raigs gamma de molt alta energia"
 
Ponent: Marc Ribó. Catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la UB i membre de l’ICCUB i l'IEEC. Director de l’Observatori del Montsec (OAdM).  Membre de les col·laboracions MAG i CTA. Ha publicat més de 350 articles, algun d’ells en les revistes Nature i Science.
 
"Els nostres ulls perceben llum en un petit rang de l'espectre electromagnètic, però en l'Univers hi ha multitud de fenòmens que només podem entendre bé si considerem dades en diferents longituds d'ona. El 1989 es va obrir la finestra dels raigs gamma de molt alta energia, que ens permet estudiar fenòmens extrems de l'Univers. Es farà un breu repàs dels fenòmens físics que poden donar lloc a emissió de raigs gamma de molt alta energia i de com els detectem. També dels principals objectes coneguts tant a la Galàxia com en l'Univers proper i d'alguns estudis que podem fer de física fonamental. S’explicarà l'estat actual del Cherenkov Telescope Array (CTA), que és l'observatori terrestre de raigs gamma de molt alta energia de nova generació que s’està construint i que promet un futur brillant en aquest camp de l'astrofísica.".

Dissabte 3 Abril 2021
Dissabte 17 d'abril les 21:00 fins a les 23:00 hores:  Sortida d'observació 

A càrrec de José Muñoz. soci d'Aster.
Veurem des de la finestra que ens obre internet, el cel de Barcelona a través del telescopi del Jose.
Si hi ha algun canvi, es comunicarà al canal de l'Slack #sortides-online-de-observacio i a la web.
link de connexió del youtube https://www.youtube.com/watch?v=DaBE3TQEBKE.
 

Feed RSS de notícies